

La xocolata redueix la fatiga
Remeis i cuina de convent 12 junio, 2017 Fra Valentí Serra de Manresa 0Després de nombroses polèmiques contràries a la seva introducció, a partir de la segona meitat del segle XVIII la xocolata començà a formar part de l’alimentació conventual puix que es tracta d’una menja molt gustosa i de bon nodriment, elaborada a partir de la combinació de cacau i sucre mòlts, on s’hi solen afegir, a guisa d’aromatitzants, vainilla i canyella. El cacau (llat., Theobroma cacao) és un petit arbre originari del tròpic americà de fulles persistents que fa unes flors vermelles productores d’una fruita de la mida d’un pam, aproximadament, carregades de nombroses sements. Justament, aquestes sements o llavors del cacau, torrades i parcialment fermentades, formen la part més important de la xocolata. Estudis recents han posat de manifest que la xocolata redueix la fatiga, millora el rendiment físic i, sobretot, afavoreix la concentració i la memòria a gràcies al seu contingut de flavonoides i, en aquest sentit, la xocolata amarga és molt més beneficiosa per a l’organisme.
Hi ha una gran diversitat de maneres de preparar la xocolata, però fou a la ciutat de Barcelona on els xocolaters assoliren més renom, car hi havia una manera pròpia de fabricar-lo a la pedra. Aquesta xocolata de Barcelona (amb denominació d’origen), fou molt estimada per les famílies benestants arreu d’Europa. Els antics frares solien dir, a tall de refrany que “xocolata i sopa bullida, allarguen la vida!”.
No comments so far.
Be first to leave comment below.