

Els millors macarrons de Catalunya
El programa de ràdio «Via Lliure» de RAC1 m’encarrega trobar 5 dels millors restaurants on menjar macarrons a Catalunya!
BlogsCatalunya 9 abril, 2019 user1 0Els macarrons són un plat emblemàtic de la cuina de casa. Recepta que agrada a grans i petits, de gran versatilitat, no sempre és fàcil de trobar-ne de qualitat als restaurants. Aquest era el nostre repte!
Un bon sofregit, carn de qualitat, la cocció de la pasta… Tot suma per convertir-los un plat cinc estrelles.
Us presentarem 5 propostes diferents, de més tradicionals a més innovadores, que no us podeu perdre!
Els 5 millors macarrons de Catalunya
Restaurant Hostal els ossos
C/ Santa Pau s/n. 17812 Batet de la Serra (Girona)
Els de la iaia: 6,85 €
Aquest platàs bé es mereix una excursió cap a la Garrotxa! Uns dels millors macarrons tradicionals que hem tastat mai.
Comencem a l’Hostal els ossos, on elaboren una cuina tradicional i volcànica. A part de fer una bona cuina catalana, disposen d’un parc fantàstic perquè els nens puguin jugar-hi mentre els pares prenen el cafè (o la ratafia) tranquil·lament. Un lloc ideal per anar-hi amb canalla.
Els macarrons estan fets amb un bon sofregit (d’aquells sense pressa), generós de carn amb un suc de rostit que els fa únics. Altres plats que cal tastar: Saltat de fesols de Santa Pau amb botifarra esparracada i bolets o les tradicionals patates d’Olot.
Restaurant Can Gaig i Gaig a casa
Carrer de Còrsega, 200, 08036 Barcelona / Carrer de la Nau Santa Maria, 5, 08017 Barcelona
Els macarrons del cardenal: 11 €
Una recepta tradicional popularitzada per Carles Gaig. Un cop els tastes… ja no te’ls pots treure del cap! Elaborats amb un sofregit ben concentrat de ceba i tomàquet, secret ibèric saltat i una crema de parma ben densa.
La pasta està més cuita que el que recomanen els Italians, no és una pasta al dente, és més suau, cuita “a la catalana”, que tradicionalment allargava el temps de cocció.
Aquí teniu la recepta dels macarrons del cardenal del blog Cuinetes, per si us animeu a fer-la a casa.
Restaurant Disfrutar
Carrer de Villarroel, 163, 08036 Barcelona
Macarrons a la carbonara d’Eduard Xatruch, Oriol Castro i Mateu Casañas (ex Bulli).
Seguim amb una recepta innovadora del restaurant Disfrutar! Falsos macarrons de gelatina de pernil amb una escuma calenta de carbonara. La cuina molecular aplicada a un plat tradicional.
El cambrer porta la cassola a taula i davant del comensal, que aplica l’escuma de carbonara sobre la falsa pasta i ho barreja, per cobrir-la bé de “salsa”. Finalment es ratlla parmesà per sobre i serveix el plat.
La cuina d’en Garriga
Carrer d’Enric Granados, 58, 08008 Barcelona
Macarrons de la casa Martelli amb formatge comté i cansalada ibèrica. 13,80 €.
A continuació us volem parlar de La cuina d’en Garriga, un restaurant/colmado de l’Eixample, que recorda lleugerament un Bistrot francès. A part de poder comprar-hi bons embotits i productes que apassionarien qualsevol “cuinetes” tenen una oferta gastronòmica atractiva basada amb la qualitat del producte.
El seu plat estrella són els seus macarrons amb formatge comté i cansalada ibèrica. Amb una salsa cremosa de formatge i ceba confitada; a cada mossegada es fon la delicada i gustosíssima cansalada ibèrica.
El cel de les oques
Carrer de la Palla, 15, 08221 Terrassa (Barcelona)
Rigatoni a la crema de trompetes de la mort i tòfona negre 9,95 €
Per acabar, un clàssic d’aquest restaurant Bip Gourmand (premiat per la seva excel·lent relació qualitat-preu) impossible de treure’l de la carta per la gran demanda que té.
Són tan populars que en els 12 anys que porten al restaurant n’han servit 18 mil plats! I per celebrar la seva “majoria d’edat” li han dissenyat un plat especial per commemorar-ho.
No comments so far.
Be first to leave comment below.