

La carxofa és depurativa i reforça el fetge
Remeis i cuina de convent 9 marzo, 2017 Fra Valentí Serra de Manresa 0La carxofa (llat. Cynara scolymus) és una hortalissa que es començà a conrear a l’antic Egipte i que podem qualificar de veritable “tresor vegetal”, ja que a més de reforçar el fetge, facilita la digestió i neteja els budells i els ronyons. Estudis recents han posat de manifest que, atesa la fibra continguda en la carxofa anomenada “inulina”, aquesta enforteix la flora intestinal i millora l’absorció del ferro i de la calç. A més, redueix els nivells de colesterol i és un bon laxant.

Carpaccio de carxofa
La carxofa és una hortalissa que dos mil anys enrere ja gaudia d’un gran prestigi, especialment en els guisats de la cuina romana, car els romans la servien a taula laminada i adobada (a guisa de carpaccio) i també solien menjar el cor de la carxofa tendre, ben amanida, amb un bon oli i vinagre i, sobretot, els plaïa menjar els cors de carxofa amb cargols guisats. En la cuina caputxina, especialment als convents italians, la carxofa hi té un lloc molt eminent.
No comments so far.
Be first to leave comment below.