

La nova vella política de Colau
L’alcaldessa de Barcelona utilitza un cotxe oficial que sembla més auster, però que costa més diners als contribuents. Un nou escàndol que se suma al dels membres del partit que estarien col•locant a familiars com a assessors, un desori on també estaria implicat la parella de la líder
CatalunyaPolíticaZResto 26 June, 2015 Albert Montanuy 7Nova o nova vella política? Ada Colau ja ha arribat a l’Ajuntament de Barcelona i, entre altres coses, ha decidit no tornar a utilitzar el cotxe oficial que fins ara portava l’antic alcalde de la ciutat, Xavier Trias. L’Audi A6 que utilitzava el càrrec de CiU ha quedat aparcat i, en comptes d’aquest, Colau ha llogat un Seat Alhambra de 7 places.
Un canvi que forma part del “transformació d’imatge” que la líder de l’Ajuntament està duent a terme, però que significa una despesa més gran pel consistori. El vehicle, segons ha pogut comprovar aquest diari, pot costar entre 800 i 1.000 euros al mes. Xifra que no hauria de pagar si utilitzés l’anterior cotxe oficial que, a més a més, és de propietat de l’ens públic i que ja estaria, en part, amortitzat. Un lloguer que, de fet, podria estar sortint-li car a les arques públiques, sobretot si tenim en compte que, pel preu que podria estar pagant es podria comprar el mateix vehicle en uns 2 anys i mig. Cosa que podria ser més econòmica per l’Ajuntament, sobretot si tenim en compte que es podria revendre després o seguir utilitzant sense cap cost addicional més enllà del manteniment.
Un canvi d’imatge que voldria representar una forma de fer, una “nova política sense luxes” que, de fet, estaria constant més diners que l’antiga.
Pràctiques de la “vella política”?
El segon escàndol seria el del fitxatge per part del partit de la parella de l’alcaldessa, Adrià Alemany, que acaba d’agafar-se una excedència a la fundació del FC Barcelona on treballava com a economista per “reorganitzar la seva vida personal”. Un recés que estaria utilitzant per tenir un paper molt actiu en els primers passos del nou govern. Alemany, segons indiquen fonts del partit, ja va tenir una participació molt destacada en la negociació del suport de PSC i ERC a la investidura de Colau i ahir, sense anar més lluny, va portar la veu cantant en la reunió que van mantenir els portaveus dels grups per abordar com fer front a la retallada en el nombre de càrrecs de confiança.
Als grups de l’oposició els va cridar l’atenció el paper protagonista assumit per Alemany, que segons el primer tinent d’alcalde, Gerardo Pisarello, “no treballarà contractat per l’Ajuntament”. Barcelona en Comú va enviar un comunicat a última hora de la tarda d’ahir per explicar que Alemany ve tenint un paper “molt actiu” en el partit des de la seva fundació i que ara passarà a ocupar el càrrec remunerat de “relacions polítiques i institucionals”. Declaració que no ha estalviat a la formació nombroses crítiques per considerar que es tracta d’una col•locació a dit d’un familiar proper, comunament anomenat com “endoll”, pràctica que ells mateixos han criticat als partits tradicionals.
Però això no queda aquí, pel que sembla, Barcelona en Comú contractarà diverses persones en els dies vinents. A la reunió d’ahir també va tenir una funció destacada David Cid, coordinador d’Iniciativa Catalunya Verds (ICV) a Barcelona i company de la regidora Janet Sanz. A més a més, la companya del primer tinent d’alcalde, Gerardo Pisarello, Vanesa Valiño, s’incorporarà com a assessora a l’àrea d’Habitatge que dirigeix l’edil Josep Maria Muntaner.
Finançament irregular?
Una altra polèmica és la del finançament. En set anys, l’Observatori DESC, vinculat a Iniciativa i a Barcelona en Comú, ha rebut més de 3,8 milions de Cooperació Espanyola, de l’Ajuntament de Barcelona i de la Cooperació Catalana. Uns diners públics que, segons acusen des de diversos col·lectius, podria haver servit per crear una estructura política que després servís com a trampolí per a la llista que ha encapçalat Colau a les municipals barcelonines.
Altres Notícies
Ada Colau, d’activista antisistema a líder del sistema
Els barris més humils fan perdre a Trias l’alcaldia de Barcelona
4 propostes més del “Pla de xoc” de Colau a Barcelona (II)
Barcelona en Comú se solidaritza amb els “top manta” arran del senegalès mort
Colau canvia els processos participatius perquè estigui prohibit discrepar
Colau seria la més votada a un Ajuntament de Barcelona molt fragmentat
Albert Montanuy
Economista i Professor reciclat com a Periodista i Analista polític. Aragonès de la franja. Escric en català per molt que alguns diguin que és 'lapao'. Col•laborant a CatDiàleg de forma esporàdica. Amant de l’actualitat i de la llibertat. Combatiu.

- Daniel on La setmana de la decisió?
- AGUSTIN IGNACIO GARRIDO CAMPRUBI on Del Kurdistan iraquià a Catalunya
- Joaquim Arolas on Llocs per visitar a Catalunya durant la tardor
- Josep on Els 10 principals llocs d’interès a Barcelona
- Javier on Les claus per entendre la situació política a Catalunya
- December 2020
- November 2020
- October 2020
- May 2020
- March 2020
- February 2020
- January 2020
- November 2019
- October 2019
- July 2019
- June 2019
- April 2019
- March 2019
- January 2019
- December 2018
- November 2018
- October 2018
- April 2018
- March 2018
- February 2018
- November 2017
- October 2017
- September 2017
- August 2017
- July 2017
- June 2017
- May 2017
- April 2017
- March 2017
- February 2017
- January 2017
- December 2016
- November 2016
- October 2016
- September 2016
- August 2016
- July 2016
- June 2016
- May 2016
- April 2016
- March 2016
- February 2016
- January 2016
- December 2015
- November 2015
- October 2015
- September 2015
- August 2015
- July 2015
- June 2015
- May 2015
- April 2015
- March 2015
Silveri Garrell
28 June, 2015 #6 AuthorEs lògic que un mandatari polític escolleixi als seus ajudants dintre del cercle d’amics de confiança i en el qual cercle sempre s’hi troben parents, i això pot ser criticat però es permes per les lleis. Del contrari hauria d’escollir d’entre una munió de desconeguts. La Colau farà política igual com la van fer els verds de quan el tripartit de afavor d’okupes i antisistema i etc.