CatDialeg
CatDialeg
CatDialeg
CatDialeg
Espadaler: “Estem preparats per liderar la revolució del seny que necessita Catalunya” Espadaler: “Estem preparats per liderar la revolució del seny que necessita Catalunya”

Espadaler: “Estem preparats per liderar la revolució del seny que necessita Catalunya”

El secretari general del comitè de govern, designat com a candidat d’Unió a les eleccions del 27-S, ha dit que “ni DUI, ni suspensió de l’autogovern; el nostre camí es diu diàleg, acord i consulta”
CatalunyaPolíticaZResto 27 July, 2015 CatDialeg.cat 0
0 / 5 (0 votes)

Inici » Historic » Espadaler: “Estem preparats per liderar la revolució del seny que necessita Catalunya”

El secretari general del comitè de govern, designat com a candidat d’Unió a les eleccions del 27-S, ha dit que “ni DUI, ni suspensió de l’autogovern; el nostre camí es diu diàleg, acord i consulta. Nosaltres som els que fem del diàleg la primera i més important eina per fer política en un moment que uns hi han renunciat i altres, de fet, no l’han tingut mai”.

El president del comitè de govern, Josep A. Duran i Lleida, ha alertat que “hi ha qui acudirà a aquestes eleccions en clau nacional i amb un plantejament de tot o res” i ha reblat que “sempre que es planteja el tot o res, acostuma a acabar en el no-res, i ara també ens pot passar”.

Al consell nacional d’Unió, després de ser proclamat com a candidat a la Generalitat a les eleccions del 27-S, Ramon Espadaler ha destacat “l’orgull de ser qui som per davant de tot, l’orgull de ser d’Unió,: un partit que estima Catalunya, que l’ha servit durant molts anys i que té encara moltes pàgines a escriure’n”. I ha agraït al president del comitè de govern, Josep A. Duran i Lleida, “el teu lideratge, mestratge, compromís i generositat” i també la lleialtat i confiança al president del consell nacional, Josep M. Pelegrí, als membres del comitè de govern, a Unió de Joves, als consellers i conselleres nacionals i als candidats: “Espero ser digne d’aquesta confiança que em feu. Us prometo deixar-hi la pell. Em costa imaginar un honor més gran per a un polític nacionalista, que estima Catalunya, que els seus companys de partit el proposin per encapçalar la candidatura a la presidència de la Generalitat”.

A més, ha dit que “Unió està feta amb el cor, amb el compromís de milers de persones que serveixen a Catalunya a través del partit, que estimem el país, que pateixen per Catalunya en moments com el present de serioses dificultats, des de la perspectiva nacional i també des de la perspectiva de moltes persones i famílies –i per a nosaltres la família és un element fonamental de vertebració de la societat- que pateixen els estralls de la crisi”.

I ha apuntat que “ens hem posat dempeus i estem preparats per liderar la revolució del seny que necessita Catalunya. Estarem davant d’una campanya molt èpica, però, nosaltres a partir d’ara mateix, volem alçar la bandera del seny que necessita Catalunya perquè ens conduirà a la plenitud i a la cohesió que necessita el país. Aquesta és la oferta que presentem el 27-S”.

El secretari general ha assenyalat que “aspirem, en paraules de Maurici Serrahima, a què el nom de Catalunya uneixi a tots els catalans pensin com pensin i fugirem dels frontismes, d’aquell ‘estàs amb mi o contra mi’. Això no és Unió”, i ha afegit que “som la gent que no combrega amb els que proposen la DUI ni amb als que volen posar enfront l’article 155 de la Constitució. Amb els segons els retraiem la incapacitat manifesta que han tingut d’utilitzar altres articles de la Constitució com el 150.2, que ens hauria permès poder fer la consulta emparada en el marc de la legalitat. Ni DUI, ni suspensió de l’autogovern, el nostre camí es diu diàleg, acord i consulta. Nosaltres som aquells que fem del diàleg la primera i més important eina per fer política en un moment en què els uns hi ha renunciat i altres de fet no l’han tingut mai”.

“Quan CDC, ERC i CUP ens plantegen una DUI és una renúncia a treballar per la via del diàleg. Els altres han estat incapaços de dialogar i ens ho han demostrat el PP és l’exemple màxim. Els altres, com els socialistes, no tenen prou sobirania per portar les inquietuds de Catalunya davant del govern central perquè tenen una servitud de dependència. Malauradament hi ha uns altres –Ciutadans- que no porten res en la seva cartera per anar a defensar Catalunya davant de Madrid, perquè s’han fet en contra d’allò que és nuclear com és la nostra llengua, model educatiu i cohesió social”, ha exposat Espadaler. I ha reblat: “ens erigim amb modèstia, però amb fermesa, com allò que som: l’única força habilitada i capacitada per dialogar després del 27-S, per treure Catalunya del cul de sac on ens han posat a base de tants monòlegs, tant poc diàleg, de tanta intransigència i de judicialitzar la política”.

“Algú, al que segurament farem nosa -ha afirmat- pot dir que tot això és menys ambiciós, té poca èpica, menys patriòtic. A qui digui això hem de respondre amb la veu ben alta i clara que el nostre patriotisme conjuga el cor amb el cap, que el nostre país es fa amb el cor i el nostre cor batega en català, però es fa també amb la racionalitat del cap i que el nostre patriotisme té rostre” i ha esmentant la tasca de la pagesia, dels autònoms, dels emprenedors, dels petits empresaris, dels servidors, de les vídues i pensionistes, dels aturats, dels joves… “Parlar de tots ells és fer-ho del país, del que ens interessa, ens preocupa i que volem servir a partir del 27-S. Perquè ens preocupa el que ve després, que aquest país s’ha de governar i nosaltres tenim propostes i les explicarem: feina, protecció i defensa de les famílies… dur el país endavant”.

Espadaler ha reblat: “diem prou de fer mal a Catalunya, a l’ofec financer i fiscal que pateix el govern de la Generalitat i que té una traducció d’ordre pràctic perquè minva la qualitat dels serveis i afecta la qualitat de vida dels ciutadans. Diem prou als atacs a la nostra llengua, cultura i model educatiu -vinguin de Ciutadans que tiren la pedra i amaguen la mà o del PP-; diem prou de fer mal prometent solucions fàcils a problemes que són complexos. Us convidem a sumar-vos a la revolució del seny, que no farà molt soroll però que està molt present amb molts jubilats, gent jove, treballadors, aturats… que reclamen a la política aquest exercici de tocar de peus a terra, fermesa en la defensa dels interessos com a nació, de les nostres institucions, identitat nacional, autogovern… però que entén que tot això està al servei de la cohesió i de les persones, particularment, de les que pateixen més”.

I ha remarcat que tot això “ho farem amb l’esperit de qui sap que ni la prudència ens farà traïdors, ni el patriotisme ens faci imprudents. Aquest és el veritable equilibri entre el cap i el cor i l’única manera de superar l’atzucac actual”.

Duran i Lleida: “Darrera de l’èpica vindrà la frustració. Unió no renuncia a l’èpica, però renuncia a la frustració”

El president del comitè de govern d’Unió, Josep A. Duran i Lleida, ha afirmat que “Unió es presenta a aquestes eleccions com el que és, amb les seves sigles, amb la seva coherència, coherència amb els seus plantejaments nacionals i socialcristians, i amb l’humanisme”.

Duran ha apuntat que “aquestes eleccions al Parlament són molt importants perquè estem en un atzucac nacional i, malgrat alguns no ho recordin, estem en un atzucac social: la crisi ha deixat una ressaca social que fa que moltes famílies encara pateixin, que molta gent jove i gran no tingui feina, i això també preocupa i ocupa Unió”.

“Hi ha qui acudirà a aquestes eleccions en clau nacional i amb un plantejament de tot o res”, ha dit i ha reblat que “sempre que es planteja el tot o res, acostuma a acabar en el no-res, i ara també ens pot passar. N’hem de ser conscients que aquest plantejament que fa bàsicament la llista de Raül Romeva ens pot portar a aquesta situació”. A més, ha recordat l’entrevista a Raül Romeva a ‘El Periódico’: “no està escrit enlloc que Mas hagi de ser el president” i ha assegurat que “aquesta campanya electoral, per part de la llista de Romeva, ens donarà tardes de glòria, perquè posarà de relleu que la seva llista és un poti-poti que no ens porta enlloc”. També, ha dit que “siguem conscients que faran una campanya molt èpica, molta imatge, música, noms coneguts, els sentiments i el cor seran exaltats al màxim. Nosaltres donarem resposta amb el cor i amb el cap”.

Duran ha remarcat que “darrera de l’èpica vindrà la frustració. Unió no renuncia a l’èpica, però renuncia a la frustració. Per això, diem amb veu ben alta que tenim la confiança en la societat catalana. Els catalans són intel·ligents i, sense renunciar als seus drets nacionals, no volen ser conduïts a la inestabilitat i al vertigen. El nostre poble el mouen els sentiments i avui estan ferits pel tracte del govern de l’Estat. Volen coherència, serietat, seny, no els agrada gens el que passa a l’Ajuntament de Barcelona ni el que veuen a altres ajuntaments de l’Estat. Sobre l’Ajuntament de Barcelona, i recordo per remarcar les diversitats del poti-poti de la llista d’en Romeva, que Ada Colau és alcaldessa gràcies a ERC i a gent ideològicament molt pròxima a Romeva”.

“D’aquí al 27-S, hem de ser capaços de fer arribar que nosaltres podem garantir una sortida a l’atzucac nacional i que podem continuar garantint la cohesió social i territorial que el poble català es mereix. –ha dit- Podem i volem continuar garantint seguretat, llibertat i contribuir a partir d’ara i sense aturar-nos el 27-S, a fer d’aquest país, el nostre país que amb el cor i amb el cap desitgem”.

Duran i Lleida ha remarcat que “tenim candidats i candidates excel·lents i tenim un gran cap de llista. Espadaler representa millor que ningú els valors d’Unió, és el millor candidat que tenim. Tenim molts bons candidats, però en Ramon entre tots nosaltres és el millor. Si jo expresso públicament confiança amb en Ramon, aquells ciutadans que tinguin confiança en mi, que sàpiguen que poden perfectament tenir la mateixa confiança amb en Ramon”.

El president del comitè de govern d’Unió ha destacat d’Espadaler que “és un radical de la moderació. Sé que això avui no es porta, però en la situació que estem a Catalunya, ser un polític, clar, format, amb experiència, honest, amb ideologia, que defensi els valors i la nació, és molt important”, ha exposat.

CatDialeg.cat

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies perquè vostè tingui la millor experiència d'usuari. Si continua navegant està donant el seu consentiment per a l'acceptació de les esmentades cookies i l'acceptació de la nostra política de cookies, punxi l'enllaç per a major informació. ACEPTAR

Aviso de cookies