CatDialeg
CatDialeg
CatDialeg
CatDialeg
Els treballadors de TV3 fan vaga en plena campanya electoral Els treballadors de TV3 fan vaga en plena campanya electoral

Els treballadors de TV3 fan vaga en plena campanya electoral

Els treballadors de la televisió pública catalana comencen una vaga parcial en contra de les retallades el mateix dia que comença la campanya. Tot i a les reduccions, però, TV3 segueix essent la televisió autonòmica més cara, menys eficient i menys eficaç
TelevisióZResto 12 May, 2015 Lluís Llaquet 2
5 / 5 (1 votes)

Inici » Historic » Els treballadors de TV3 fan vaga en plena campanya electoral

Els treballadors de Televisió de Catalunya (TV3) van iniciar el mateix dia que començava la campanya electoral per a les eleccions municipals una vaga parcial. Tot aprofitant l’oportunitat que els brindava aquesta nova cita a les urnes i deixant a la televisió pública orfe dels tradicionals reportatges de les penjades de cartells, els sindicats de TV3 van decidir fer coincidí la vaga amb aquest esdeveniment, procurant donar-li, per tant, la màxima rellevància possible.

Els treballadors reclamen recuperar el conveni laboral anterior sense retallades i la devolució dels terminis de les quanties salarials reduïdes des del 2008 fins ara.

Treballadors de TV3 protestant contra les retallades i els acomiadaments

Treballadors de TV3 protestant contra les retallades i els acomiadaments

Al seu manifest, els treballadors de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA), recorden que tot i que van acceptar “en referèndum una retallada temporal i voluntària del 5% dels salaris per dos anys amb el compromís que es mantingués la plantilla, actualment encara arrosseguen la retallada i s’han acomiadat 600 treballadors”. Les retallades, a més a més, han suposat en total, segons el document, entre un 15% i un 20% de davallada del seu sou anual i no el 5% establert.

TV3, la televisió autonòmica més cara, menys eficient i menys eficaç

Tot i així, la televisió pública catalana segueix sent la cadena autonòmica més cara de l’Estat amb un pressupost per a aquest any de 300 milions d’euros, el doble que Andalusia (164 milions), més del doble que el País Basc (125 milions) i tres vegades més que Galícia (107 milions). També és la que més plantilla té amb un total de 2.411 treballadors, quan Andalusia en manté 1.600, Galícia 1.000, Madrid 309 i el País Basc només 280.

A més a més, la televisió catalana és, de totes les cadenes autonòmiques espanyoles, la menys eficient i la menys eficaç. Encara que és la que més quota de pantalla té, necessita una inversió de 23,6 milions d’euros per cada punt de share, mentre Aragó, amb gairebé el mateix seguiment per part del públic, només n’inverteix 3,8 milions. En aquest sentit, TV3 només estaria a prop de Telemadrid que, tot i així, en gastaria menys (23,2 milions d’euros per punt).

Pel que fa a treballadors per quota de pantalla, si la catalana en necessita 191,3 per cada punt de share, Aragó només en té 53,1, gairebé 4 vegades menys. I és que la televisió pública catalana dobla i triplica la quantitat de treballadors que necessita per punt en relació amb la resta de canals. De fet, només se li apropa Canal Sur (d’Andalusia) que en té 168,4, encara que en pressupost n’inverteix la meitat de diners.

Taula comparativa de les televisions autonòmiques espanyoles:

 Pressupost 2015Número de treballadorsQuota de pantalla (punt deshare)Milions d’€ per quota de pantallaNombre de treballadors per quota de pantalla
Catalunya (TV3)297,52.41112,6%23,6191,3
Madrid (Telemadrid)97,63094,2%23,273,6
Andalusia (Canal Sur)164,21.6009,5%17,3168,4
Aragó (A. TV)4460011,3%3,853,1
País Basc (ETB)124,69809%13,8108,8
Astúries (TPA)201406,2%3,222,6
Galícia (TVG)106,81.00010%10,7100
Extremadura (EXT.TV)24,72295,7%4,340,2
Canàries (TV CAN)38,2957,3%5,213
Castella la Manxa (CMT)423804,6%9,182,6
Balears (IB)34,15,8%5,8

 

Lluís Llaquet

Periodista vocacional. Redactor a Catdiàleg, CM de l'associació Cat Jove i del Club de Lideratge Jove. Bloguer i col·laborador a altres mitjans. "El periodisme és el millor ofici del món" Gabriel García Màrquez "La premsa és l'artilleria de la llibertat." H.D. Genscher Contacte: lluisllaquet@catdialeg.cat Twitter: @llaquetm

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    Ús de cookies

    Aquest lloc web utilitza cookies perquè vostè tingui la millor experiència d'usuari. Si continua navegant està donant el seu consentiment per a l'acceptació de les esmentades cookies i l'acceptació de la nostra política de cookies, punxi l'enllaç per a major informació. ACEPTAR

    Aviso de cookies