CatDialeg
CatDialeg
CatDialeg
CatDialeg
Els catalans menjarem més coques artesanes de pastisseria per Sant Joan que altres anys Els catalans menjarem més coques artesanes de pastisseria per Sant Joan que altres anys

Els catalans menjarem més coques artesanes de pastisseria per Sant Joan que altres anys

Es vendran prop d’1,7 milions de coques artesanes de pastisseria per la revetlla, i les més venudes seran les clàssiques: amb fruites i pinyons, de crema o de full i llardons. Però arriben noves coques amb mascarpone, sobrassada o en format gelat
CulturaZPortada DerechaZResto 22 June, 2016 CatDialeg.cat 0
5 / 5 (4 votes)

Inici » Historic » Els catalans menjarem més coques artesanes de pastisseria per Sant Joan que altres anys

Els catalans menjarem aquest any més d’1.630.000 coques artesanes de Sant Joan, un 2% més que l’any passat, segons les previsions del  Gremi de Pastisseria de Barcelona i Província. Això suposa que, només a Barcelona, es vendran unes 920.000 coques artesanes de pastisseria.

De mitjana, els preus de les coques es mantindran entre els 16 i els 35€ en funció de la mida, i gràcies a una moderació dels preus d’ingredients com el pinyó. Les més venudes tornaran a ser les tradicionals: de brioix amb fruites i pinyons, seguida de la coca de llardons de full i la de pinyons farcida de crema.

Però els pastissers continuen creant noves coques pensades per a la revetlla de Sant Joan amb sabors diferents i formes innovadores. Només a tall d’exemple, la pastisseria Bonastre ha creat el gelat de coca de Sant Joan, elaborat de forma artesanal. Lluís Costa, de Vallflorida Xocolaters (Sant Esteve de Palautordera), guanyador del concurs Millor Croissant Artesà de Mantega, ha fet una coca de croissant caramel·litzat farcida amb mascarpone i cirera. Oriol Balaguer també fa sabors alternatius: de cheesecake, de maduixes i festucs, etc. La pastisseria Formentor (Barcelona), prepara una coca amb sobrassada i sucre i Divine’s (Viladecans) fa coca de brioix de taronja farcida de trufa. La pastisseria Chocolat Factory de Sant Cugat fa coques farcides de cremós de xocolata i pasta d’avellanes torrades amb nous pacanes caramel·litzades. I coincidint amb la campanya electoral, la pastisseria Escribà ha creat les coques dels candidats amb les seves caricatures.

Artesanal vs industrial

El Gremi recorda que la coca artesanal de pastisseria s’elabora al dia, 24 hores aproximadament abans de menjar. S’utilitzen ingredients de qualitat: pinyó del país, ous frescos i llet fresca per fer la crema, mantega extra, etc. I s’elabora amb fermentacions lentes (més de 3h) i un total d’unes 6 hores de feina de mitjana. Tal com adverteix el president del Gremi, el pastisser Elies Miró (Pastisseria Miró, Castellterçol), “la coca de Sant Joan de pastisseria, acabada de fer, no es pot comparar amb la del supermercat, elaborada de forma industrial, preparada per mantenir-se durant setmanes o mesos al linial, amb tota mena de conservants i colorants i més sucres que l’artesanal”. “La de pastisseria -conclou- és una coca artesana feta al dia amb ingredients de qualitat, cuita al dia i per menjar al dia”.

CatDialeg.cat

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies perquè vostè tingui la millor experiència d'usuari. Si continua navegant està donant el seu consentiment per a l'acceptació de les esmentades cookies i l'acceptació de la nostra política de cookies, punxi l'enllaç per a major informació. ACEPTAR

Aviso de cookies