CatDialeg
CatDialeg
CatDialeg
CatDialeg
Cuinar anques de granota Cuinar anques de granota

Cuinar anques de granota

Sense categoria 7 August, 2017 Fra Valentí Serra de Manresa 0
5 / 5 (1 votes)

Inici » Historic » Cuinar anques de granota

Quan el 2015, ara fa un parell d’anys, vaig publicar el recull Cuinar en temps de crisi, els mitjans de comunicació es fixaren en algunes de les receptes més curioses com, verbigràcia, la manera fraresca de preparar les “mandonguilles d’anca de granota”. Els antics frares indicaven que les granotes “tenen lo llom vert, ab clapas negras que aumentan ab l’edat; la panxa blanca y las potas quasi lo doble més llargas que’l cos”. Avui, per als seguidors d’aquesta secció Remeis i cuina de convent us vull oferir una curiosa recepta per a guisar granotes “a la caputxina”, i que trobem escrita en un estil força arcaic: “Has de pescar las granotas a últims d’istiu, abans de lo aparellament.  Després de rentar-las ab aigua tèbia els tallarás las potas ab las ancas, que aquestas són gelatinoses y molt gustoses. Aquestas anquetas has de presentar-las en lo refectori fregidas ab taronja amarga y salpebradas. Prô tingas present que també podrás fer ab la carn d’ellas  bones  y sabroses mandonguilles llevant los ossets y picant bé las potas y las ancas assaonant-las ab totas las espècias. A la massa hi posarás un poch de pa ratllat, rovells d’ous cru y algo de sal. També tindrás a punt such de cigrons  y  llard, luego en farás las mandonguilles de granota, que abans de servir-les als religiosos las has de quallar ab rovell d’ou y agre de llimona, que fetas així agraden molt als frares, perqué són una menja molt delicada y sanitosa” (Receptari, s. f.).  Avui la granota guisada és una raresa gastronòmica, un plat una mica exòtic, però molt apreciat pels amants de la bona taula.

Fra Valentí Serra de Manresa

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies perquè vostè tingui la millor experiència d'usuari. Si continua navegant està donant el seu consentiment per a l'acceptació de les esmentades cookies i l'acceptació de la nostra política de cookies, punxi l'enllaç per a major informació. ACEPTAR

Aviso de cookies