

Convergència se’n va a l’esquerra a un Parlament dividit per l’eix nacional
La cambra de representants catalana ja no diferenciarà entre esquerra i dreta com fins ara sinó en favorables o contraris a la independència
CatalunyaPolíticaZPortada IzquierdaZResto 26 October, 2015 Lluís Llaquet 0Convergència Democràtica de Catalunya (CDC) per primera vegada des de 1980 s’asseurà a la banda esquerra del Parlament de Catalunya. Un viratge que farà també Artur Mas, el presidenciable amb més possibilitats, que ocuparà al primer seient del mateix cantó, on es van asseure Pasqual Maragall i José Montilla.
Eix nacional en comptes de l’ideològic tradicional
D’aquesta manera l’hemicicle que representa el poder autonòmic català presentarà una clara divisió en l’eix nacional, a diferència del que passava fins ara, on el que es mirava era la ideologia social i econòmica. Amb aquesta nova conjunció, per tant, Junts pel Sí, que conformen tant Convergència com Esquerra, i la CUP dominaran el bàndol esquerrà. Ciutadans, PSC, PP i Catalunya Sí que Es Pot, a priori en contra de la separació entre Catalunya i Espanya, es quedaran en el bàndol dret.
Ciutadans, de fet, prendrà els seients que fins ara ocupava CiU i el PSC abandonarà l’espai que sempre havia ocupat per posicionar-se on hi era el Partit Popular.
El lloc més curiós sens dubte se’l quedarà Catalunya Sí que Es Pot que, deixarà l’esquerra més esquerra de la cambra, on estava Iniciativa, per quedar-se en la dreta més dreta del Parlament.
Les posicions més allunyades de la presidència se les quedarà el PP, que tindrà, entre d’altres, els seients que van ocupar els d’Albert Rivera en la primera legislatura, quan encara eren al Grup Mixt.
La mesa del Parlament
Pel que fa a la presidència del Parlament, queda clar que estarà en mans de Carme Forcadell (independent) de Junts Pel Sí. L’acompanyaran a la mesa els vicepresidents Lluís Coromines, també de la candidatura independentista (i de CDC), i José María Espejo-Saavedra, del grup de Ciutadans.
Com a secretaris es quedaran Anna Simó, històrica parlamentària d’Esquerra i, per tant, de Junts Pel Sí, Ramona Barrufet, de la mateixa candidatura i convergent, David Pérez, del Partit Socialista i Joan Josep Nuet d’Iniciativa i dins del grup de Catalunya Sí que es Pot.
Els únics grups, per tant, que es quedaran sense representants a la presidència seran els de la CUP que, tot i l’oferta de suport de Junts pel Sí, en considerar-se com el grup més minoritari, han decidit prescindir-hi voluntàriament i el PP, que no té el suport de la resta de grups suficient com per aconseguir-ho.
No comments so far.
Be first to leave comment below.