CatDialeg
CatDialeg
CatDialeg
CatDialeg
La carxofa és depurativa i reforça el fetge La carxofa és depurativa i reforça el fetge

La carxofa és depurativa i reforça el fetge

Remeis i cuina de convent 9 March, 2017 Fra Valentí Serra de Manresa 0
5 / 5 (3 votes)

Inici » Historic » La carxofa és depurativa i reforça el fetge

La  carxofa  (llat. Cynara scolymus) és una hortalissa que es començà a conrear a l’antic Egipte i que podem qualificar de veritable “tresor vegetal”, ja que a més de reforçar el fetge, facilita la digestió i neteja els budells i els ronyons. Estudis recents han posat de manifest que, atesa la fibra continguda en la carxofa anomenada “inulina”, aquesta enforteix la flora intestinal i millora l’absorció del ferro i de la calç. A més, redueix els nivells de colesterol i és un bon laxant.

carxofa

Carpaccio de carxofa

La carxofa és una hortalissa que dos mil anys enrere ja gaudia d’un gran prestigi, especialment en els guisats de la cuina romana, car els romans la servien a taula laminada i adobada (a guisa de carpaccio) i també solien menjar el cor de la carxofa tendre, ben amanida, amb un bon oli i vinagre i, sobretot, els plaïa menjar els cors de carxofa amb cargols guisats. En la cuina caputxina, especialment als convents italians, la carxofa hi té un lloc molt eminent.

Fra Valentí Serra de Manresa

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies perquè vostè tingui la millor experiència d'usuari. Si continua navegant està donant el seu consentiment per a l'acceptació de les esmentades cookies i l'acceptació de la nostra política de cookies, punxi l'enllaç per a major informació. ACEPTAR

Aviso de cookies