CatDialeg
CatDialeg
CatDialeg
CatDialeg
Carn de bou estofada Carn de bou estofada

Carn de bou estofada

Remeis i cuina de convent 21 August, 2017 Fra Valentí Serra de Manresa 0
5 / 5 (1 votes)

Inici » Historic » Carn de bou estofada

En els convents i monestirs l’abstinència i els dies penitencials solien ser força constants fins poc temps abans de les reformes introduïdes ran del Concili Vaticà II. En temps pretèrits, quan hi havia alguna festa de relleu, als religiosos hom els donava carn de bou estofada; un plat propi de frares perquè era saciant, és a dir, omplia aviat… Aquest estofat s’elaborava així: “en una cassola de fang ben enllardada hi faràs sofregir ceba ratllada, a la qual hi afegiràs, al seu torn, la sal, el pebre i una cabeça d’ alls trinxats, mitja dotzena de carxofes de les tendres (si encara en tens a l’hort) i la carn de bou trossejada. Després de donar-hi uns quants tombs hi afegiràs una bona mesura de vi negre, que sigui una mica fort, i amb la cassola tapada, ho fas reduir a foc baix fins que la carn quedi ben estovada. Abans de servir-ho al refetor hi tires damunt pebrot tallat a làmines i algun tomàquet trossejat, sense les llavors, hi ho afinaràs amb una mica que brou per cobrir el guisat. Ho tornes al foc, i després de fer la xup, xup una mica més d’un quart, ho serviràs al refetor en dia de festa”. Us convido, doncs, a fer una festa casolana tot preparant, per a tots els vostres, aquest guisat, tan gustós, de bou estofat Bon profit a tots!

Fra Valentí Serra de Manresa

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies perquè vostè tingui la millor experiència d'usuari. Si continua navegant està donant el seu consentiment per a l'acceptació de les esmentades cookies i l'acceptació de la nostra política de cookies, punxi l'enllaç per a major informació. ACEPTAR

Aviso de cookies