CatDialeg
CatDialeg
CatDialeg
CatDialeg
Bledes, receptes per gaudir-ne Bledes, receptes per gaudir-ne

Bledes, receptes per gaudir-ne

Perquè les bledes són molt versàtils
Sense categoriaZResto 6 May, 2020 user5 0
0 / 5 (0 votes)

Inici » Historic » Bledes, receptes per gaudir-ne

 

Les bledes creixen fàcilment al Mediterrani i són molt resistents.

Una dada interessant és que  són de la mateixa família que la remolatxa i els espinacs i  a demés les trobem pràcticament tot l’any. També cal destacar  que el valor nutricional de les bledes és altíssim i, malgrat  tenen mala premsa entre alguns infants i adults, es poden cuinar de maneres molt diverses. S’ha de saber bé com cuinar-les. Un error comú és bullir-les en excés, per exemple.

Per això en aquest post us volem proposar una recepta que us reconciliarà amb les bledes , si que us calia, clar.

Plat de cigrons amb bledes

Recepta de cigrons amb bledes

La recepta: Cigrons amb bledes

Els cigrons amb bledes és un guisat també ideal per a vegetarians i vegans si no els acompanyeu amb l’ou dur. Segurament coneixeu la versió amb espinacs, que també és molt bona. Aquest és un plat de cullera i si el feu per dinar només us caldrà una amanida  per arrodonir l’àpat.

INGREDIENTS

1/2 kg de cigrons cuits

(si el vols coure a casa aquest enllaç et será molt útil)

1/2 kg de bledes

1 ceba de Figueres

4  tomàquets de branca

Carn de nyora

4 grans d’all

1/2 l de brou de verdures

4 ous durs

Pebre dolç de la Vera

Oli OVE

oli, sal i pebre

 

ELABORACIÓ

  • Primer sofregiu amb oli i sal la ceba trinxada ben petita.
  • Tot seguit hi afegiu l’all també trinxat
  • De seguida afegiu el tomàquet rallat i el sofregiu també.
  • Quan el tomàquet estigui fet afegiu , la carn de nyora, el pebre dolç i tot seguit el brou vegetal. Deixeu que arrenqui el bull.
  • Passats 15 minuts afegiu els cigrons i les penques de les bledes trossejades. (Reserveu les fulles) i deixeu coure 10 minuts
  • Finalment afegiu les fulles  tallades ben petites i les coeu 5 minuts escassos.

Serviu cada plat amb el 1 ou dur tallat en 4 trossos. Recordeu que aquest és un plat de cullera.

A València és molt típic l’Arròs amb bledes, la recepta és força semblant només canvien els processos una mica. Les bledes, per exemple, es sofregeixen també. En comptes de cigrons se sol posar mongeta . És un plat tan popular que fins i tot en fan concursos. Aquí teniu l’enllaç al vídeo del concurs a l’arròs amb bledes de Llíria.

Altres receptes interessants són els Bunyols de bledes, la Truita de bledes, mongetes i alls tendres o la Coca de bledes (típica mallorquina)

Bon profit!

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies perquè vostè tingui la millor experiència d'usuari. Si continua navegant està donant el seu consentiment per a l'acceptació de les esmentades cookies i l'acceptació de la nostra política de cookies, punxi l'enllaç per a major informació. ACEPTAR

Aviso de cookies